Unelmia ja toimistohommia

Kuten keskiviikolla julkaistussa videossa Siirin kanssa totesimme, ei Fiiliksen kausista tapahtumaa, uutta ja ihmeellistä yleensä puutu. Eikä tuleva kausi 2017-2018 ole poikkeus: Siiri on puikoissa Tampereen päässä ja minä työskentelen syyskuusta toukokuuhun Roomasta käsin. Tähän komboon liittyy isosti unelmia, opiskelua ja toimistohommia. Ja huijaisin, jos en mainitsisi italialaista jäätelöä!

Olen aina ollut sähäkkä tyyppi, jolla on näppärästi yksi jos toinenkin rauta tulessa. Inspiroidun uusista haasteista ja ainoastaan yhteen asiaan keskittyminen ei ole koskaan ollut vahvimpia puoliani (niin hyvässä kuin pahassa). Yrittäjyys on ollut mieletön pelikenttä ja olen nauttinut työstäni äärettömästi, mutta reilu vuosi sitten löysin itseni Tampereen yliopiston jatko-opiskelijan hakupaperit käsistäni. Yksi asia johti toiseen, ja nyt olen vuoden verran tieteillyt ja taiteillut yrittäjänä rinnakkain. Ja se on ollut mahtavaa: käytännönläheinen, luova ja ihanasti elävä ja muuttuva yrittäjyys yhdistettynä sukellukseen syvälle tieteen pariin, artikkeleiden pureskelu ja omien tutkimusaiheiden kehittely on ollut antoisa kombo. Kaksi erilaista maailmaa on kohdannut!

Fiilis on ehdoton ykkönen ja väikkärikin on edennyt oikein mukavasti. Tiesin kuitenkin jo jatko-opintoja aloittaessani, että jossain vaiheessa olisi tarpeellista hypätä täydellisemmin väikkärin pariin ja antaa sille enemmän aikaa, jotta pääsisin vielä vauhdikkaammin eteenpäin. Ja nyt on se hetki. Syyskuussa minä ja puolisoni hyppäämme Rooman koneeseen ja asetumme sinne asumaan, opiskelemaan ja työskentelemään toukokuuhun 2018 saakka.

Väikkärin lisäksi Roomassa tulee sykkimään Fiiliksen toimisto ja tulen häärämään kovasti Fiiliksen markkinoinnin, viestinnän ja muiden hallinnollisten tehtävien parissa. Odotan tätä kovasti, että ehdin uppoutua näihin asioihin entistä intensiivisemmin. Ja naputtaa sähköposteja entistä napakammin, tietysti!

Miksi sitten Italia? Koska on unelmia. Ja ne on minun mielestäni tehty toteutettaviksi. Minussa ja puolisossani on syvällä sisällä reissugeeni, joka vetää maailmalle seikkailemaan tasaisin väliajoin. Unelma pienestä irtiotosta ja asumisesta ulkomailla on hautunut jo useamman vuoden ja nyt se on mahdollista. Ajatus jaettiin Siirille jo kauan aikaa sitten ja sydämessä on iso kiitollisuus siitä, että minulla on sellainen yhtiökumppani, joka ymmärtää tällaiset unelmat, kannustaa ja on valmis järjestelemään asiat ja työnjaon niin, että tämä muutos on mahdollinen, tässä ja nyt. Kiitos myös äidille, joka ymmärtää maailmanmatkaajia. Kun kerroin Italia-suunnitelmista, hän totesi vain ”No miehän oon tässä oottanut, että koska työ taas meette”. Rooma on suuntana siksi, että se on meille spesiaalipaikka, lempparikaupunki – kieli, kulttuuri, ruoka.. Ja taitaa olla vaihto-paikka ja muutama kirjoittajakontaktikin saapasmaassa!

Tulevan vuoden työnjako tulee taatusti olemaan hedelmällinen: Siiri pääsee temmeltämään omalla lempikentällään tuntien ohjauksen, suunnittelun ja kehityksen parissa ja minä hoidan ne Siirin inhokit, omat suosikit, eli toimistohommat, mihin kuuluu myös monenlaista tehtävää laidasta laitaan. On hienoa päästä keskittymään, mutta toisaalta tuntuu hyvin hassulta miettiä ajanjaksoa ilman ohjauksia, kohtaamisia teidän kanssanne Fiiliksellä ja yhteisiä, isoja ja pieniä elämyksiä, joita yhdessä koemme. Se on ainoa asia, joka tässä tuntuu haikealta. Kyllähän nyt teitä, Fiilis-tiimiä ja Siiriä  (ja M-pikkumiestä) ikävä tulee!

Kaukana ei kuitenkaan olla, eikä oikeasti edes kovin kauaa. Italia-aika on ainutlaatuinen ja huijaisin, jos työnteon ja tieteellisen touhun lisäksi en aikoisi nauttia italialaisesta elämäntyylistä ja pyrkiä omaksumaan edes pienen himpun siitä huolettomuudesta ja nautiskelun taidosta, joka maassa vallitsee. Aion ainakin nukkua vähän useammin ilman herätyskelloa. Ja syödä gelatoa. Kirjoitan Italia-periodin ajan blogia, joten pysytte taatusti matkassani mukana. Ja minä haluan pysyä teidän matkassa.

Mutta nyt, nautitaan kesästä ja tästä kaudesta ensin ja moikkaillaan etänä vasta syyskuusta alkaen!

– Tiikku

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s